Tatran do Kielcov bez Tomáša Mažára s cieľom potrápiť domácich

03.09.2009 Celý región

Prešov 3. septembra (TASR) - Slovenský šampión sa v boji o účasť v hlavnej súťaži hádzanárskej Ligy majstrov bude musieť vynájsť aj bez jednej zo svojich najdôležitejších útočných zbraní.
Do dejiska turnaja 4. skupiny predkola LM v poľských Kielcoch odcestoval Tatran Prešov bez robustného, ale zároveň pohyblivého pivota Tomáša Mažára.
Bývalý reprezentačný pivot laboruje so zranením a ešte potrebuje pár dní na úplné doliečenie. Napriek tomu ho však tréner Rastislav Trtík chcel za severné hranice zobrať ako žolíka pre nedeľňajší súboj s domácim favoritom. "Možno by na Kielce mohla platiť Mažárova účinná spolupráca s Radčenkom. Nehovorím, že jeho prítomnosť rozhoduje o našej prehre alebo víťazstve, ale dalo by nám to viac možností. On sám by pritom chcel hrať a ja som ho chcel zobrať ako 15. hráča. Bolo mi však povedané, že do Poľska pocestuje iba 14 hráčov a tak to teda musím dodržať, " naznačil zásah do nominácie zo strany vedenia klubu Trtík.
Prešovský kouč má so svojimi zverencami v mladučkej sezóne za sebou už tri ostré štarty a všetky so stopercentným bodovým ziskom. Šarišania zvládli obe vystúpenia pri svojej premiérovej účasti v maďarskej lige (proti Kecskemétu a Csurgó) i predohrávku 1. kola extraligy v Trnave. "Mám z tých zápasov pozitívny pocit. úspech v Kecskeméte bol cenný, lebo je to kvalitný tím, ktorý vedie bývalý reprezentačný kormidelník Maďarska László Skaliczky. V Trnave sa výborne prezentovala aj naša záloha a proti Csurgó sme hrali najmú v prvom polčase priam učebnicovú hádzanú. Teší ma, že do tímu sa už dobre zapracovali krídleníci Antl i Tomáš Straňovský a atmosfére v družstve prospel aj odchod Miška Meluša do Tatabánye, aj keď niektoré vyjadrenia o príčinách jeho odchodu z nášho klubu sa nezakladali na pravde, " prezradil ďalej skúsený tréner.
Z trojčlennej skupiny v Kielcoch postúpi do hlavnej súťaže 24 najlepších európskych tímov iba víťaz, ktorý bude účinkovať v B-skupine v konkurencii maďarského Veszprému, slovinského Gorenje, francúzskeho Chambery, nemeckého Rhein-Neckar Löwen a bosnianskeho Sarajeva. Za hlavného favorita predkola pasuje Trtík bez váhania Kielce pod vedením jeho bývalého trénerského kolegu z bundesligy Bogdana Wentu. "Tento klub cez leto značne vyzbrojil a plánuje sa zaradiť medzi skutočnú európsku elitu. My si musíme v prvom rade dať v sobotu rady s Portom, ktorého káder predstavuje 80 percent portugalskej reprezentácie. Ak sa to podarí, potom môžeme rozmýšľať nad tým, ako čo najviac skomplikovať plány domácim, " vyhlásil tréner zeleno-bielych.

nominácia Tatrana Prešov:
brankári: Jakub Krupa, Maroš Popčák
krídla: Radoslav Antl, Michal Urban, Tomáš Straňovský, Marek Mikéci
pivoti: Peter Dudáš, Juraj Géci
spojky: Adam Mazúr, Tomáš Marušák, Marián Huňady, Peter Tumidalský, Alexander Radčenko, Dainis Kristopanš

Program turnaja 4. skupiny predkola Ligy majstrov (Kielce/Poľ. ):
piatok, 4. septembra: KS Vive Targi Kielce - FC Porto/Vitalis (19.30)
sobota, 5. septembra: FC Porto/Vitalis - Tatran Prešov (18.30)
nedeľa, 6. septembra: Tatran Prešov - KS Vive Targi Kielce (14.15)
 

Vyberte región